Selecteer een pagina

Stallen 

Onze stal bestaat uit binnen- en buitenboxen. De boxen worden iedere dag van stro voorzien en eenmaal per week volledige uitgemest. Iedere stal heeft een buitenluik of een weefrek, zodat de paarden met hun hoofden naar buiten kunnen staan Daarnaast is het voor ieder paard mogelijk om contact te hebben met de paarden die naast hem staan. Wij voeren driemaal daags ruwvoer en tweemaal daags krachtvoer.

Wasplaats/poetsplaats met warm water en een solarium

Onze stal is voorzien van een warm en koud water wasplaats met solarium. Tevens is de wasplaats voorzien van een solarium, welke zorgt voor een betere gezondheid en conditie. De infrarood zorgt voor een betere doorbloeding, zodat de spieren sneller de bloedsuikers opnemen. Ook versnelt het solarium het droogproces, wat weer goed is voor de spieren.

Binnenrijbaan 18 x 36 en buitenrijbaan 20 x 40

De banen zijn voorzien van een sportbodem van V&R Equestrianfootings. Dankzij deze bodems kan er het gehele jaar door gebruikt worden gemaakt van onze binnen- en buitenbaan tijdens alle weersomstandigheden.

Stapmolen

Op het terrein is ook een vier-paards stapmolen aanwezig. Deze stapmolen kan vrij gebruikt worden gemaakt, bijvoorbeeld om uw paard in- of uit te laten stappen of om de conditie te verbeteren. Mocht u willen dat uw paard door ons in de molen wordt gezet, dan kunt u doordeweeks gebruik maken van onze stapmolenservice.

Veearts

Wij hebben een jarenlange prettige en kundige samenwerking met Lingehoeve Diergeneeskunde.
Goed management is erg belangrijk bij de opleiding van een paard. Naast mestonderzoeken en Tetanus/Influenza en Rhino worden de paarden tweemaal per jaar gecheckt door de fysiotherapeut en gaan ze standaard eens per jaar naar de tandarts.

Hoefsmid

No feet, no horse!
Daarom is de hoefsmid zo belangrijk.
Ruim 30 jaar maken wij gebruik van de kennis van hoefsmid Willem Otten uit Beverwijk. Regelmatig komt hij langs om de hoeven van onze pensionpony’s en paarden te bekappen en/of te beslaan.

Zadelkamer

Iedere pensionklant heeft de beschikking over een zeer ruime afsluitbare zadelkast. De zadelkasten bevinden zich in een afgesloten beveiligde zadelkamer. Iedere kast correspondeert met een dekenrek, waar u uw dekens en sjabrakken kunt ophangen.

Foyer en ontvangstruimte

In onze luxe en sfeervolle foyer kunt u genieten van de trainingen in de binnenbaan onder het genot van een hapje en/of een drankje. Ook is het mogelijk om de foyer te huren voor vergaderingen, feesten en partijen.

Weide en paddock

Wij beschikken over meerdere paddocks op onze pensionstal. Waarvan drie zijn gelegen op het terrein en drie grote paddocks bij de weide. In de zomer beschikken wij over weidegang waar uw paard een aantal uur kan genieten op het gras, de weidegang duurt zolang het seizoen dit toestaat.

 

ROMY PIELANEN

Driehuizerkerkweg 13
1981 EH Velsen-Zuid
Tel. 0255 – 53 43 09
info@hippischcentrumvelsen.nl

Rabobank: NL94RABO037.35.71.941
ING: NL40INGB0003580443
BTW nr: 803966982
KvK 34064971

AANGESLOTEN BIJ